Home Ekonomija Ministar Hrnjić sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja: Partnerski odnos može poboljšati stanje poljoprivrede u FBiH

Ministar Hrnjić sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja: Partnerski odnos može poboljšati stanje poljoprivrede u FBiH

0
Ministar Hrnjić sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja: Partnerski odnos može poboljšati stanje poljoprivrede u FBiH

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić održao je u sjedištu Ministarstva u Sarajevu prošireni sastanak s predstavnicima poljoprivrednih udruženja iz Federacije BiH. Ovom prilikom predstavnici reprezentativnih udruženja upoznali su ministra Hrnjića sa radom, tekućim i planiranim aktivnostima u ovoj godini kao i planovima za naredni period, saopćeno je iz Federalnog ministarstva.

Ministar Hrnjić je s pomoćnicima predstavio ključne aktivnosti resornog federalnog ministarstva  za ovu godinu te izrazio spremnost za partnerski odnos sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, posebno u kreiranju mjera koje bi pomogle održati i unaprijediti dostignuti stepen poljoprivredne proizvodnje.

– Današnji sastanak bio je prilika da saslušamo predstavnike naših udruženja koji okupljaju poljoprivrednike i u direktnom su kontaktu s njima. Razmotrit ćemo dostavljene prijedloge i sugestije te nastojati kreirati partnerski odnos i saradnju, a sve s ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje u Federaciji BiH – kazao je ministar Hrnjić.

Predstavnici udruženja uputili su čestitke novoimenovanom ministru Hrnjiću te poželjeli sretan i uspješan rad  uz želju da zajedničkim snagama i kvalitetnom saradnjom unaprijede oblast poljoprivrede.

– U svakom kolektivu i poslovnim procesima postoji prostor za unapređenje pa tako i u ministarstvu na čijem sam čelu. Pitanje vremenskih rokova za usvajanje određenih zakonskih i podzakonskih akata je nešto na čemu možemo više raditi s ciljem prilagođavanja poljoprivrednim proizvođačima, posebno onima koji planiraju proljetne sjetve kako bi na vrijeme dobili  planirane novčane podrške. Ujedno ovo je i poziv kantonalnim ministarstvima nadležnim za oblast poljoprivrede da dostave obrađene zahtjeve Federalnom ministarstvu kako bi u što kraćem roku poljoprivredni proizvođači bili isplaćeni – istakao je Hrnjić.  

Iz Ministarstva navode kako je na sastanku istaknuto i da je ovogodišnji budžet od 164 miliona KM za poljoprivredu najveći do sada, te da će kontinuirana podrška poljoprivrednim proizvođačima biti nastavljena i u narednom periodu.

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here