Home Ekonomija Microsoft će platiti 425 milijuna dolara kazne?

Microsoft će platiti 425 milijuna dolara kazne?

0
Microsoft će platiti 425 milijuna dolara kazne?

Microsoft će možda morati platiti prilično veliku kaznu kako bi riješio slučaj koji uključuje njegovu kompaniju Linkedin. Kompanija je ovaj tjedan rekla da bi kazna mogla iznositi čak 425 milijuna dolara, što će biti zabilježeno u drugom kvartalu 2023.

Reuters javlja da je u izjavi Microsoftov glasnogovornik rekao da je optužba nastala zbog istrage Irskog povjerenstva za zaštitu podataka (IDPC). Ta je istraga pokrenuta još 2018., dok je regulator sa sjedištem u Irskoj proučavao izvješća da je poslovna društvena mreža Linkedin prekršila europsku Opću uredbu o zaštiti podataka (GDPR) ciljanim oglašavanjem.

Microsoft kaže da je IDPC poslao tvrtki svoju preliminarnu odluku o kazni u travnju. U ovom trenutku, IDPC još nije javno objavio tu konačnu odluku.

IDPC je u posljednje vrijeme bio prilično zaposlen. Krajem svibnja, istraga regulatorne skupine o Meti tvrdila je da Facebookovi poslužitelji tvrtke nisu imali dovoljno zaštite privatnosti za prijenos osobnih podataka s europskih poslužitelja u SAD.

Grupa tvrdi da su te radnje prekršile GDPR. Zbog toga je Odbor za zaštitu podataka Europske unije osudio Metu s golemom kaznom od 1,2 milijarde eura (1,3 milijarde dolara) . Meta-i je također rečeno da do 12. listopada 2023. mora obustaviti prijenos svojih podataka. Meta kaže da će se žaliti na ovu odluku.

Linkedin je ranije ove godine patio zbog niza otkaza. Oni uključuju neke rezove do kojih je došlo zbog plana Microsofta da otpusti 10.000 svojih radnika. Još jedna runda otpuštanja bila je zbog toga što je Linkedin zatvorio svoju aplikaciju za zapošljavanje InCareer usmjerenu na Kinu .

IZVOR

Objava Microsoft će platiti 425 milijuna dolara kazne? prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here