Home Ekonomija Maturant iz Gradiške napravio aplikaciju za farmere

Maturant iz Gradiške napravio aplikaciju za farmere

0
Maturant iz Gradiške napravio aplikaciju za farmere

GRADIŠKA – Maturant Tehničke škole u Gradišci, Kenan Mahmutagić nagrađen je na regionalnom App izazovu za najbolju mobilnu aplikaciju namijenjenu poljoprivrednicima pod nazivom “Digitalni farmer”.

Ova aplikacija sadrži 20 funkcija koje na različite načine nastoje povećati produktivnost na farmi i osnažiti ruralni sektor, a poljoprivrednicima nude sve, od praćenja vodostaja i prognoze, preko planiranja troškova, vijesti o poljoprivredi do planiranja radova i podsjetnika za radove.

Aplikacija je među farmerima probudila veliko interesovanje, a mladi autor kaže da je zato omogućio pristup svima koji su zainteresovani da je koriste.

“Insteresovanje je veliko, pa sam odlučio da omogućim da ona bude dostupna svim krajnjim korisnicima te poljoprivrednicima putem Google Play trgovine na Android mobilnim telefonima. Korisnici aplikaciju mogu pronaći jednostavnom pretragom na Google Play tako što će upisati DigitalniFarmer u pretragu”, rekao je Mahmutagić.

Aplikacija omogućuje korisnicima praćenje nivoa vode u rezervoaru, vlažnosti vazduha, prepoznavanje bolesti biljaka, pregled poljoprivrednih mašina i opreme u proširenoj stvarnosti, forum za razmjenu fotografija, pitanja između farmera, blog za farmere gdje oni mogu da prate najnovije vijesti o poljoprivredi, dnevni zadaci putem kojih mogu da isplaniraju svoj poljoprivredni dan, zatim mogućnost da prate dobiju i troškove i druge funkcionalnosti.

Autor najavljuje da je u izradi i iOS verzija aplikacije za Apple korisnike.

Digitalni farmer biće besplatan za isprobavanje te korištenje krajnjim korisnicima, te poljoprivrednicima uz oglase unutar aplikacije.

CAPITAL: A. P.

Objava Maturant iz Gradiške napravio aplikaciju za farmere prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here