Home Ekonomija JAPANCI KUPILI KOMPANIJU KOJA U BIH IMA GODIŠNJE PRIHODE OD 27 MILIONA MARAKA

JAPANCI KUPILI KOMPANIJU KOJA U BIH IMA GODIŠNJE PRIHODE OD 27 MILIONA MARAKA

0
JAPANCI KUPILI KOMPANIJU KOJA U BIH IMA GODIŠNJE PRIHODE OD 27 MILIONA MARAKA

Poslovanje je započeo 1983. sa samo pet radnika na bečkom aerodormu, a razvio je firmu u giganta sa 4.000 zaposlenika u 40 zemalja širom svijeta.

Stefan Krauter već je predao upravljanje kompanijom svom menadžmentu, a sada je prenio vlasništvo na njegovog “idealnog nasljednika”.

Kompanija je snažno prisutna u BiH, gdje ima svoju firmu koja je jedan od lidera na tržištu.

Njihova kompanija u BiH, Cargo-prartner Sarajevo, u 2022. godini je imala ukupne prihode od 27 miliona KM, te dobit od 156 hiljada maraka, izvještava BiznisInfo.ba.

-Obje organizacije će imati koristi od značajnih sinergija u globalnoj pokrivenosti ureda, proširenom portfelju usluga, ojačanom regionalnom, proizvodnom i IT znanju, povećanom opsegu i drugom. NX Grupa će imati koristi od naše snažne i široke mreže u srednjoj i istočnoj Evropi koja na idealan način nadopunjuje postojeću NX-ovu mrežu, a Cargo-partner će preskočiti nekoliko liga u intraazijskim i transpacifičkim trgovinskim stazama – objašnjava Stefan Krauter.

Ugovor je potpisan 12. maja 2023. i stupit će na snagu uz uobičajena regulatorna odobrenja za procijenjenih četiri do sedam mjeseci.


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here