Home Ekonomija Intel usmjerava svoj fokus na razvoj AI aplikacija

Intel usmjerava svoj fokus na razvoj AI aplikacija

0
Intel usmjerava svoj fokus na razvoj AI aplikacija

Dok su kompanije poput Microsofta i OpenAI ulagale sve resurse u razvijanje generativne AI tehnologije u posljednjih nekoliko godina, Intel je ostao tih, usmjeren na ono što najbolje zna raditi – hardver.

Međutim, to više nije slučaj, izvori bliski Intelu otkrili su da kompanija želi svoj dio kolača u području umjetne inteligencije otkrili su da kompanija i već surađuje s konzultantskim tvrtkama kako bi pomogla svojim klijentima u izradi softverskih aplikacija sličnih ChatGPT-u, AI chatbotu razvijenom od strane OpenAI.

Jedna od kompanija koja koristi Intelove tehničke sposobnosti je Boston Consulting Group, a Intel im pomaže u stvaranju vlastite verzije ChatGPT-a. Osim toga, kompanija također prodaje softver za izradu aplikacija svojim klijentima kako bi podržala ovaj napor. Ova vijest dolazi u trenutku kada se izvještava da Microsoft planira predstaviti vlastiti AI čip tijekom svoje godišnje konferencije za developere, Microsoft Ignite 2023, koja će se održati za nekoliko tjedana.

Intel je također najavio da će se 2024. godine dogoditi osvježenje Windows sustava. Navodno, priprema svoju Meteor Lake desktop platformu za suradnju s Windowsom 12 u sklopu svojeg intenzivnog fokusa na razvoj umjetne inteligencije. Nedavno su predstavili novu generaciju Intel Xeon procesora i obznanili da će 5. generacija Intel Xeon procesora donijeti poboljšanja u performansama, uz održavanje iste potrošnje energije. Ti procesori će biti dostupni svjetskim podatkovnim centrima od 14. prosinca.

IZVOR/SOURCE

Objava Intel usmjerava svoj fokus na razvoj AI aplikacija prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here