Home Ekonomija Intel Arc A580 kralj niskih cijena

Intel Arc A580 kralj niskih cijena

0
Intel Arc A580 kralj niskih cijena

Intel je predstavio novu grafičku karticu za svoju Intel Arc seriju. A580 grafička kartica djeluje kao primamljiv izbor za one koji ne žele izdvojiti velike novce a da i dalje imaju grafičku karticu koja ima solidne performanse. E pa Intel Arc A580 upravo to donosi, sa svojom podrškom za raytracing i Intel XeSS (Intelova verzija upscaling tehnologije) te sa cijenom od 180$ dolara se nalazi ispod cijene RTX 3050 i RX 6600.

Kartica je dizajnirana za igranje u 1080p i 60 sličica u sekundi i visokim detaljima, čak i u najnovijim naslovima poput Ratchet & Clank: Rift Apart (što je navedeno od strane samog Intela). U testovima koje je podijelila tvrtka, kartica s lakoćom premašuje 60 sličica u sekundi čak i s aktivnim raytracingom zahvaljujući XeSS tehnologiji za povećanje rezolucije. U igri Marvel’s Spiderman Miles Morales postiže prosječno 75 sličica u sekundi, u Cyberpunku 2077 čak 85 sličica u sekundi, dok u lakšim igrama poput Ghostwire Tokyo ili F1 23 prelazi 100 sličica u sekundi.

Ako vam ove brojke djeluju niske, imajte na umu da Intel još nije potpuno optimizirao drivere za pojedine igre, pa bi neke igre mogle raditi čak i bolje. Intel iako nije toliko zastupljen na našim prostorima dobro je imati novog konkurenta na tržištu grafičkih kartica, pogotovo za one koji su na manjem budžetu.

IZVOR/SOURCE

Objava Intel Arc A580 kralj niskih cijena prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here