Home Ekonomija Ilon Mask ponovo najbogatiji čovjek na svijetu

Ilon Mask ponovo najbogatiji čovjek na svijetu

0
Ilon Mask ponovo najbogatiji čovjek na svijetu

Ilon Mask je ponovno najbogatija osoba na svijetu, sudeći prema najnovijem Blumbergovom spisku milijardera.

Procjenjuje se da neto vrijednost izvršnog direktora Tesle i vlasnika Tvitera sada iznosi oko 192 milijarde dolara, piše Si-En-En.

Do sad je na prvom mjestu Blumbergove liste najbogatijih ljudi bio Francuz Bernar Arno, izvršni direktor kompanije LVMH, sa 187 milijardi dolara.

Mask i Arno su se mjesecima nadmetali za prvo mjesto na listi. Međutim, prema proračunima Blumberga, Arnoovo bogatstvo se smanjilo nakon što su dionice LVMH-a u srijedu zabilježile pad.

Arno je preuzeo vodeću poziciju u decembru prošle godine, kada je njegovo bogatstvo raslo zahvaljujući uspjehu prodaje luksuznih proizvoda. To je pomoglo u podizanju vrijednost deonica LVMH-a.

LVMH, kao jedan od najvećih svjetskih konglomerata, dom je prestižnih brendova poput Lui Vuitona, Diora i Selin.

Mask je, s druge strane, doživio izuzetno brz uspon na svjetskoj listi bogataša posljednjih godina, jer je njegovo bogatstvo direktno povezano sa uspjehom proizvođača električnih automobila Tesla. Njegovo najveće bogatstvo dolazi od dionica te firme, u kojoj posjeduje oko 13 odsto udjela, navodi Blumberg.

Mask, međutim, nije povezan samo sa Teslom. On je i izvršni direktor SpaceX-a, firme koja se bavi istraživanjem svemira, i vlasnik je Tvitera.

Dionice LVMH-a su ove godine porasle za 19,7 odsto, dok su prošle godine dionice Tesle porasle za čak 65,6 odsto.

BONUS VIDEO:

Objava Ilon Mask ponovo najbogatiji čovjek na svijetu prenesena sa portala Aloonline.ba.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here