Home Ekonomija Honor X5 Plus predstavljen globalno

Honor X5 Plus predstavljen globalno

0
Honor X5 Plus predstavljen globalno

Kompanija Honor predstavila je jučer na globalnom tržištu novi pametni telefon iz svoje ponude. Radi se o Honoru X5 Plus koji spada u kategoriju jeftinih ili tzv. budžetskih pametnih telefona, pa pogledajmo šta nudi ovaj telefon.

Tako je ovaj pametni telefon pogonjen čipom tajvanske kompanije MediaTek – Helio G36. Nažalost, nije otkriveno u kojim memorijskim konfiguracijama će stići ovaj telefon. Iz kutije se Honor X5 Plus isporučuje sa Androidom 13 preko kojeg je presvučen Honorov MagicOS 7.1.

Prednju stranu telefona prekriva IPS LCD ekran dijagonale 6,56”. Stopa osvježavanja ekrana je 90 Hz, a nudi HD+ rezoluciju. Iz Honora su naveli da ovaj ekran podržava Dynamic Dimming tehnologiju koja simulira promjene prirodnog svjetla, što bi trebalo da smanji zamor očiju. Pri vrhu ekrana ovog telefona nalazi se kapljica u kojoj je smještena prednja kamera. Riječ je o senzoru od 5 MP sa otvorom blende f / 2.2.

Na desnom okviru telefona nalaze se tipka za kontrolu glasnoće i skener otiska prsta.

Prelazeći na zadnju stranu, Honor X5 Plus tu posjeduje dvije kamere koje su smještene u ogromni pravougaoni modul. Glavni senzor kamere je onaj od 50 MP s otvorom blende f / 1.8, a tu je još i pomoćni senzor za dubinu sa otvorom blende f / 2.4. Zajedno s kamerama u izrezu se nalazi LED blic, dok je u donjem lijevom uglu poklopca ispisan naziv kompanije Honor.

Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 5200 mAh koja podržava punjenje od 10 W.

Dostupan je u bojama – Midnight Black i Cyan Lake, a Honor tek treba da objavi cijene i dostupnost uređaja.

IZVOR/SOURCE

Objava Honor X5 Plus predstavljen globalno prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here