Home Ekonomija Hering kreće sa izgradnjom Olimpijskog bazena u Mostaru, prva faza radova vrijedna više od 10 miliona KM

Hering kreće sa izgradnjom Olimpijskog bazena u Mostaru, prva faza radova vrijedna više od 10 miliona KM

0
Hering kreće sa izgradnjom Olimpijskog bazena u Mostaru, prva faza radova vrijedna više od 10 miliona KM

Konačno počinju dugo iščekivani radovi na izgradnji Olimpijskog bazena u Mostaru, koje će nakon provedene konkursne procedure, izvoditi širokobriješka građevinska firma Hering.

Direktor Direkcija za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru Edin Prašo kaže da će radovi početi narednih dana, a to će biti zagarantirano i ugovorima koji će u Gradskoj vijećnici Grada Mostara potpisati izvođač radova s predstavnicima Grada Mostara.

Pojasnio je kako se radi o prvoj fazi izgradnje mostarskog olimpijskog bazena koji podrazumijeva izgradnju konstrukcije, krova i fasade u vrijednosti većoj od 10 mil KM, kao što je ranije eKapija prenosila.

– Radovi će početi odmah nakon potpisivanja ugovora, a zakonski smo obavezni izvođača radova uvesti u radove u roku od 30 dana i rok izgradnje za završetak ugovorenih radova je 18 mjeseci – kazao je Prašo za Klix.

Višemilionski ugovor za radove na izgradnji Olimpijskog bazena u Mostaru, će u mostarskoj Gradskoj vijećnici potpisati gradonačelnik Mostara Mario Kordić, direktor Direkcija za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru Edin Prašo i direktor građevinske firme Hering Široki Brijeg Ladislav Bevanda.

Podsjetimo da su u augustu prošle godine čelnici Mostara i Vlade Federacije BiH uz svečanu ceremoniju ozvaničili početak radova na lokalitetu Južni logor, kad je na teren izvezen bager uz koji su se zvaničnici fotografirali, a nakon toga se na terenu ništa nije radilo. Kako je ranije objašnjeno glavni projekat je kasnio zbog određenih korekcija, nakon čega je raspisan konkurs za odabir izvođača radova na prvoj fazi olimpijskog bazena u vrijednosti od 15 mil KM bez PDV-a.

Izgradnja olimpijskog bazena je investicija koja će premašiti 20 mil KM i radit će se u dvije faze, a planirani rok izgradnje je dvije godine od uvođenja izvođača radova. Glavni projekt je povjeren tvrtki AAA Group.

(Pressmedia)

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here