Home Ekonomija Google mora platiti 32,5 milijuna dolara kazne!

Google mora platiti 32,5 milijuna dolara kazne!

0
Google mora platiti 32,5 milijuna dolara kazne!

Porota iz San Francisca proglasila je Google krivim za kršenje patenta Sonosovih zvučnika, čime je okončana jedna od nekoliko višegodišnjih pravnih bitaka između proizvođača kućnog zvuka. Prema odluci, Google će Sonosu morati nadoknaditi gubitke na više od 14 milijuna uređaja, naplaćujući po jedinici. Odluka je posljednji korak u dalekosežnom pravnom sporu između bivših partnera u audio tehnologiji.

Presuda , donesena u petak u sudnici u San Franciscu, temeljila se na odluci porote da je Google zapravo prekršio američki patent broj 10.848.885 , koji se također naziva ‘885 u podnesenom obrascu presude. Patent pokriva Sonosovo Zone Scene Management rješenje.

Prema podnesku, Sonosu je dodijeljen ukupni iznos od 32.507.183,40 dolara. Ukupni iznos presude izveden je iz procjene tantijema od 2,30 USD po jedinici, koja je zatim primijenjena na ukupno 14.133.558 identificiranih jedinica.

Sonos je prvobitno pokrenuo pravni postupak protiv Googlea još 2020.  podigavši ​​tužbe na dva suda tvrdeći da je Google svjesno prekršio pet zasebnih patenata koji se odnose na sinkronizaciju bežičnih zvučnika. Komisija za međunarodnu trgovinu podržala je tužbu 2022., slažući se da činjenica da Google krši dotične patente.

Da ne duljimo, Google je kasnije te iste godine podnio protutužbu protiv Sonosa, tvrdeći da je Sonos “ukrao” Googleovo otkrivanje ključnioh riječi, bežično punjenje i metode koje definiraju kako grupa zvučnika određuje koji bi trebao odgovoriti na glasovne unose Ova protutužba iz 2022. bila je potpuno odvojena od prethodne Googleove protutužbe iz 2020., u kojoj se navodi da je Sonos prekršio patente povezane s mesh umrežavanjem, poništavanjem odjeka, upravljanjem digitalnim pravima, obavijestima o sadržaju i funkcijom personaliziranog pretraživanja.

Pravna bitka između Googlea i Sonosa nije baš dobro prihvaćena. Obje tvrtke optužene su za korištenje manje od idealne taktike tijekom cijelog pravnog procesa. Prošlog mjeseca savezni sudac William Alsup izrazio je nezadovoljstvo ponašanjem obiju kompanija, označivši njihove postupke kao “simbol najgorih patentnih parnica”.

IZVOR

Objava Google mora platiti 32,5 milijuna dolara kazne! prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here