Home Ekonomija Galaxy S23 serija uskoro gubi dominaciju na jednom polju

Galaxy S23 serija uskoro gubi dominaciju na jednom polju

0
Galaxy S23 serija uskoro gubi dominaciju na jednom polju

Samsung je početkom drugog mjeseca ove godine predstavio Galaxy S23 seriju. Ove su godine sve regionalne verzije Galaxy S23 modela stigle sa istim Snapdragon čipom, što je velika promjena u odnosu na prethodne godine, kada su oni isporučivani u Exynos i Snapdragon verzijama. Da stvar bude još bolja, Galaxy S23 modeli dobili su ekskluzivni Snapdragon 8 Gen 2, koji je zapravo overclockan. No, čini se da bi uskoro Galaxy S23 modeli mogli izgubiti tu ekskluzivnost u pogledu čipa.

Samsung i Qualcomm su prije predstavljanja Galaxy S23 serije ozvaničili saradnju, a plod je ekskluzivni čip za S23 modele. Nazvan Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, ovaj čip je poboljšana verzija običnog Snapdragona 8 Gen 2. On ima glavnu CPU jezgru koja radi na taktu od 3.36 GHz, a GPU čipa ima frekvenciju od 719 MHz, a tu su još neka ISP i AI poboljšanja.

Prema najnovijim informacijama, ovaj čip više neće biti ekskluzivan za Galaxy S23 seriju, prenosi poznati leaker Digital Chat Station.

On navodi da će se kineske kompanije uskoro dočepati overclockane verzije Snapdragon 8 Gen 2 čipa.

Qualcomm obično sredinom godine predstavlja poboljšanu verziju svog premium čipa, pa očekivati je da će se to desiti i ove godine, kada bi trebao biti predstavljen Snapdragon 8+ Gen 2.

Ovo je svakako lijepa vijest za one koji nisu baš ljubitelji Galaxy telefona, a žele koristiti telefon s najjačim čipom u Android svijetu.

Očekuje se da bi kompanija Xiaomi mogla biti prva koja će, nakon Samsunga, implementirati poboljšanu verziju Snapdragon 8 Gen 2 čipa na svoj telefon, ali još ništa nije potvrđeno.

IZVOR/SOURCE

Objava Galaxy S23 serija uskoro gubi dominaciju na jednom polju prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here