Home Ekonomija Flagship killer u najavi? – Otkriveno kada stiže Nothing Phone (2)

Flagship killer u najavi? – Otkriveno kada stiže Nothing Phone (2)

0
Flagship killer u najavi? – Otkriveno kada stiže Nothing Phone (2)

Kompanija Nothing prošle je godine predstavila svoj prvi pametni telefon – Nothing Phone (1). Sada je došlo vrijeme i za njegova nasljednika jer je kineska kompanija objavila datum predstavljanja Nothing Phone (2).

Nothing Phone (2) bit će predstavljen 11.07.2023. godine. Događaj predstavljanja bit će prenošen putem livestreama.

Nothing je već potvrdio neke specifikacije ovog telefona. Tako je navedeno da će on biti opremljen Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 čipom, što bi uz dobru cijenu moglo ovaj telefon potencijalno svrstati u kategoriju flagship killera jer je Snapdragon 8+ Gen 1 itekako sposoban čip. No, sve je na Nothingu i njegovom određivanju cijene.

Pored toga, potvrđeno je da će telefon imati AMOLED ekran dijagonale 6,67”. Za autonomiju telefona brinut će se baterija kapaciteta 4700 mAh.

Carl Pei je potvrdio da će telefon dobiti 3 velike Android nadogradnje i 4 godine sigurnosnih nadogradnji.

Što se tiče dizajna, očekuje se da će Nothing Phone (2) zadržati dizajn svog prethodnika, ali sa zaobljenim ivicama.

Podsjetit ćemo, Nothing Phone (1) prvi je pametni telefon iz Nothing kompanije. Radi se o mid-range telefonu, koji se dizajnom značajno razlikuje od svih ostalih telefona na tržištu. Glavne prodajne tačke ovog telefona su providni poklopac, čist i pouzdan softver i LED diode “Glyph interface”, koje su postavljene na funkcionalne dijelove telefona, tako da vam mogu pokazati relevantne informacije, kao što je indikator napretka kada vršite reverzibilno punjenje, a one se i sinhronizuju sa ugrađenim melodijama zvona. Okvir telefona izrađen je od recikliranog aluminija.

Sve detalje o prvom telefonu iz Nothinga pročitajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Objava Flagship killer u najavi? – Otkriveno kada stiže Nothing Phone (2) prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here