Home Ekonomija Fintech u BiH – i šansa i izazov na NetWork 11 konferenciji

Fintech u BiH – i šansa i izazov na NetWork 11 konferenciji

0
Fintech u BiH – i šansa i izazov na NetWork 11 konferenciji

NEUM – Finansijski svijet nikada nije bio dinamičniji i uzbudljiviji, a ključ leži u fenomenu poznatom kao Fintech – spoju naprednih tehnoloških rješenja i finansija. Uz podršku evropskih direktiva, uključujući i PSD2, otvoreno bankarstvo postaje centralna tema razgovora i u našem regionu.

Foto: Ustupljena fotografija

Na predstojećoj NetWork konferenciji, zakazanoj za period od 18. do 20. oktobra u Grand Hotelu Neum, održaće se panel pod nazivom  Fintech u BiH – i šansa i izazov.

Prvog dana, poznatog kao Business Day, između ostalih, okupiće se stručnjaci i lideri iz oblasti Fintecha i tradicionalnog bankarstva da razgovaraju o viziji budućnosti financijskog sektora ne samo u Bosni i Hercegovini već i u širem regionalnom kontekstu

Stručnjakinja u bankarskom sektoru, Merima Mahmutović, koja trenutno radi kao Senior Manager SEE u oblasti strategije banaka, transformacije i tehnologije u kompaniji PwC, moderiraće panel. Zahvaljujući bogatom iskustvu, vodiće diskusiju u kojoj će se razmotriti ključne tačke razvoja Fintech ekosistema.

Ugledni panelisti koji će dijeliti svoje stručno mišljenje i iskustva su:

  • Jasmin Mahmuzić, direktor Agencije za bankarstvo Federacije BiH, koji će pružiti uvid u regulatorne aspekte i potencijale za razvoj finansijskog sektora u BiH.
  • Orhan Gazibegović, Unit Manager za BiH, Crnu Goru i Makedoniju u kompaniji Monri, fokusiraće se na inovacije i game-changing rješenja za plaćanje i digitalnu transformaciju.
  • Amir Trokić, direktor za razvoj poslovanja u Mastercardu za BiH, istraživaće moderne tehnološke mogućnosti i potencijale strateških partnerstava.
  • Lidija Žigić, predsjednik Uprave NLB Banke u Sarajevu, razmotriće prilagodljivost tradicionalnog bankarstva novim trendovima.
  • Hrvoje Ćosić, osnivač i CEO Aircash-a, podijeliti će svoje iskustvo u razvoju finansijskih proizvoda u okruženju koje je u stalnoj evoluciji.
  • Siniša Adžić, predsjednik Uprave Nove banke Banjaluka, istražiće kako se kontinuirano usavršavanje i edukacija mogu reflektirati na strateško upravljanje i inovacije u bankarskom sektoru.

Kroz dinamičnu i detaljnu diskusiju, panel će istražiti trenutno stanje i budućnost finansijskog sektora u Bosni i Hercegovini. Zainteresovani će imati priliku da saznaju više o konceptu otvorenog bankarstva, inovativnim praksama i načinima na koje Fintech oblikuje budućnost finansijskog sektora.

Za sve one koji žele biti dio ovog izuzetnog događaja, napomena da su regularne kotizacije u prodaji do 9.10.2023. a za grupne prijave obezbjeđeni su popusti. Sve najnovije informacije mogu se pronaći na službenoj stranici konferencije: www.networkkonferencija.ba te na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn. PR

Objava Fintech u BiH – i šansa i izazov na NetWork 11 konferenciji prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here