Home Ekonomija Električar otkrio trik: Učinite ovo kada palite bojler i račun za struju će biti duplo manji

Električar otkrio trik: Učinite ovo kada palite bojler i račun za struju će biti duplo manji

0
Električar otkrio trik: Učinite ovo kada palite bojler i račun za struju će biti duplo manji

Tema bojler i potrošnja uvijek je aktuelna.

Neko će vam reći da je puno racionalnije ostaviti bojler uključen cijeli dan i noć, jer tada ne mora zagrijati svu vodu, već samo održava toplinu a drugi zagovaraju teoriju da je najbolje paliti onda kada je potrebno.

Apsolutno nije tačno da je za novčanik bolje da bojler stalno bude uključen. Naravno, sve ovisi o broju ukućana. Dakle, ako se radi o samcu ili bračnom paru, racionalnije je da bojler uključuju prema potrebi. S druge strane, ako se radi o porodici s velikim brojem članova, vjerovatno im je najzgodnije da bojler bude stalno uključen jer će svakog trenutka nekome trebati voda.

“Važnu ulogu igra i namjena bojlera – ako je bojler namijenjen samo za tuširanje, onda ga ima smisla povremeno uključiti, a ako se radi o velikom protočnom bojleru kojeg koristite i za kuhinjske potrebe., onda ćete ga najvjerovatnije vrlo rijetko gasiti.

Dakle, ekonomičnije ga je uključiti po potrebi, a naravno, ako već pazite na uštedu, onda gledajte i da ga palite kada je jeftinija tarifa, pišu srbijanski mediji.

(Haber.ba)

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here