Home Ekonomija ECB najvjerovatnije nastavlja sa podizanjem kamatnih stopa

ECB najvjerovatnije nastavlja sa podizanjem kamatnih stopa

0
ECB najvjerovatnije nastavlja sa podizanjem kamatnih stopa

FRANKFURT – Evropska centralna banka najvjerovatnije da će morati da nastavi sa podizanjem kamatnih stopa, prije nego što dođe do pauze u ciklusu rasta, rekao je član Upravnog saveta Pjer Vunš (Pierre Wunsch).

„Reći ću da bi morali da to učinimo još malo, i ne isključujem ideju da ćemo u nekom trenutku morati da pauziramo“, rekao je u subotu guverner belgijske centralne banke, prenosi Bloomberg.

On je dodao da je prerano govoriti o potpunom zaustavljanju rasta kamatnih stopa, jer kako je istakako „inflacija je veoma uporna“.

Dok pritisci na cijene opadaju, Vunš je rekao da ne očekuje da će inflacija dostići cilj ECB od dva odsto prije 2025.

Podsjetimo, članica Izvršnog odbora ECB Izabel Šnabel (Isabel Schnabel) poručila je u četvrtak na konferenciji u Frankfurtu da neizvjesnost koja vlada u vezi sa brzinom dezinflacije opravdava pristup „zavisnosti od podataka“ (data-dependent), koji to tijelo primjenjuje pri donošenju odluka o mjerama monetarne politike, uključujući i kretanje ključnih kamatnih stopa ECB. bankar.me

Objava ECB najvjerovatnije nastavlja sa podizanjem kamatnih stopa prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here