Home Ekonomija Čorokalo povećao vlasnički udio u „Krajina osiguranju“

Čorokalo povećao vlasnički udio u „Krajina osiguranju“

0
Čorokalo povećao vlasnički udio u „Krajina osiguranju“

BANJALUKA – „Prijedorputevi“, u vlasništvu Dragana Čorokala, povećali su svoj udio u „Krajina osiguranju“ nakon što su sa drugim akcionarom, firmom „Euromodus“, dokapitalizovali ovo društvo , saznaje CAPITAL.

Foto: Capital/ Infoprijedor

„Krajina osiguranje“ je emitovalo 3,1 milion akcija nominalne vrijednosti jednu marku po akciji.

Postojeći akcionari su imali pravo preče kupovine po cijeni od 0,29 KM po akciji, koje su iskoristila dva vodeća akcionara.

„Pravo preče kupovine su iskoristili ’Euromodus’ i ’Prijedorputevi’, dok su preostali iznos akcija kupili takođe ’Prijedorputevi’ nakon isteka prava preče kupovine“, potvrdio je danas za CAPITAL direktor „Krajina osiguranja“ Mile Janjić.

Kazao je da nakon ove dokapitalizacije „Euromodus“ i „Prijedorputevi“ zajedno imaju oko 68 odsto akcija osiguravajućeg društva.

„Euromodus“ će najvjerovatnije ostati na oko 24 odsto, dok će „Prijedorputevi“, kako je pojasnio, zahvaljujući kupovini preostalih akcija nakon isteka prava preče kupovine, povećati svoj udio na 44 odsto.

„’Prijedorputevi’ će, kao najveći akcionar, vjerovatno objaviti ponudu za preuzimanje i ostalih akcija i ko god bude zainteresovan moći će da proda svoje akcije“, rekao je Janjić.

U prospektu uz emisiju obveznica pisalo je da „Krajina osiguranje“ očekuje uplatu cjelokupne emisije akcija u iznosu 899.000 KM.

Takođe, navedeno je i da se emisija akcija sprovodi sa ciljem prikupljanja sredstava koja će se koristiti za pokriće tehničkih rezervi i druge potrebe iz redovnog poslovanja.

Podsjećamo, „Krajina osiguranje“ su počekom 2022. godine dokapitalizovali  „Prijedorputevi“ u vlasništvu biznismena Dragana Čorokala.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Objava Čorokalo povećao vlasnički udio u „Krajina osiguranju“ prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here