Home Ekonomija ČEKA SE STAV SKUPŠTINE ELEKTROPRIVREDE

ČEKA SE STAV SKUPŠTINE ELEKTROPRIVREDE

0
ČEKA SE STAV SKUPŠTINE ELEKTROPRIVREDE

On napominje kako je direktor zeničkog rudnika Mensur Hukić donio odluku o privremenom prekidu rada, koja je na snagu stupila 3. oktobra, te će biti na snazi sve dok se ne steknu uslovi za nastavak rada.

  • Ništa se nije promijenilo, odnosno  samo inspekcija radi obavezne poslove u slučaju obustave rada. Stanje je isto već 20-ak dana, a mi čekamo ishod Skupštine Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, našeg vladajućeg društva, koja bi trebala donijeti odluku o odobravanju novca za isplatu naših augustovskih plaća i naknade za topli obrok.

Skupština bi trebala biti naredne sedmice, a uskoro počinje teći rok i za isplatu septembarske plaće – rekao je Duraković Feni, te napomenuo kako se plaća u tom preduzeću isplaćivala oko 15., a, po kolektivnom ugovoru, najkasnije do 25. u mjesecu za prethodni mjesec.

Prije 10-ak dana okončana je i nova sistematizacija radnih mjesta u zeničkom rudniku, koji bi, dodaje Duraković, u prvoj fazi trebao smanjiti broj zaposlenih sa sadašnjih 805 na 711 , a u drugoj i trećoj fazi na 580. Sistematizacija je dobila podršku Sindikata, ali se očekuje odluka JPEPBiH. Višak radnika će biti ili penzionisan ili će im biti isplaćene stimulativne otpremnine.

(Fena)

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here