NaslovnicaEkonomijaČEKA SE STAV SKUPŠTINE ELEKTROPRIVREDE

ČEKA SE STAV SKUPŠTINE ELEKTROPRIVREDE

Objavljeno:

spot_img

On napominje kako je direktor zeničkog rudnika Mensur Hukić donio odluku o privremenom prekidu rada, koja je na snagu stupila 3. oktobra, te će biti na snazi sve dok se ne steknu uslovi za nastavak rada.

  • Ništa se nije promijenilo, odnosno  samo inspekcija radi obavezne poslove u slučaju obustave rada. Stanje je isto već 20-ak dana, a mi čekamo ishod Skupštine Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, našeg vladajućeg društva, koja bi trebala donijeti odluku o odobravanju novca za isplatu naših augustovskih plaća i naknade za topli obrok.

Skupština bi trebala biti naredne sedmice, a uskoro počinje teći rok i za isplatu septembarske plaće – rekao je Duraković Feni, te napomenuo kako se plaća u tom preduzeću isplaćivala oko 15., a, po kolektivnom ugovoru, najkasnije do 25. u mjesecu za prethodni mjesec.

Prije 10-ak dana okončana je i nova sistematizacija radnih mjesta u zeničkom rudniku, koji bi, dodaje Duraković, u prvoj fazi trebao smanjiti broj zaposlenih sa sadašnjih 805 na 711 , a u drugoj i trećoj fazi na 580. Sistematizacija je dobila podršku Sindikata, ali se očekuje odluka JPEPBiH. Višak radnika će biti ili penzionisan ili će im biti isplaćene stimulativne otpremnine.

(Fena)

Bilans.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo