Home Ekonomija Budućnost je stigla – HT Eronet predstavio napredna tehnološka rješenja i usluge

Budućnost je stigla – HT Eronet predstavio napredna tehnološka rješenja i usluge

0
Budućnost je stigla – HT Eronet predstavio napredna tehnološka rješenja i usluge

NEUM – U Neumu je održana 11. po redu NetWork konferencija, najveći poslovno-tehnološki događaj u BiH, na kojoj je i ove godine učestvovao HT Eronet kao sponzor telekomunikacija.

Na konferenciji je održano više od 80 predavanja na šest pozornica s više od 90 govornika, a teme su, između ostalih, bile: Cloud tehnologija, Machine Learning, Security & Compliance, budućnost eCommerca.

Prvoga dana konferencije na zanimljiv se način predstavio član Uprave i izvršni direktor za marketing, prodaju i korisničko iskustvo HT Eroneta Tomislav Ruk, koji se prisutnima u Neumu obratio na daljinu, putem holograma, naglasivši na taj način napredak i mogućnosti telekomunikacijske industrije. Tom prilikom Ruk je istakao kako HT ERONET, kao telekomunikacijska i ICT kompanija koja posluje na području Bosne i Hercegovine, zauzima svoje mjesto ključnog učesnika u procesu digitalizacije. Zbog toga i takav način obraćanja kao primjer prelaza iz analognog u digitalni svijet.

“Uloga telekoma u digitalnoj transformaciji društva je izuzetno važna zbog značaja izgradnje kvalitetne širokopojasne mrežne infrastrukture. Za provođenje je ključna sinergija telekoma i nadležnih državnih tijela na ključnim nivoima odgovornosti.  Zajedničkim snagama moramo pripremiti i usvojiti neophodnu strategiju razvoja širokopojasnog pristupa, uskladiti zakonske i regulatorne okvire i omogućiti planiranje, gradnju i korištenje te infrastrukture”, kazao je Ruk.

Dodao je da je povezanost temelj digitalizacije koja omogućava ljudima i uređajima biti online, razmjenjivati podatke i pristupati digitalnim servisima, a kao primjer je naveo hologram putem kojeg se obratio učesnicima,  a koji koristi naprednu HT ERONET mobilnu mrežu.

FOTO: HT Eronet

“Naša mobilna mreža, koja odnedavno ima i laskavo priznanje najbrže mobilne mreže u BiH, optimalno je spremna omogućiti upotrebu naprednih tehnoloških rješenja kojim se ova konferencija bavi i koje su istaknute kao njene ključne teme. Potvrdu kvaliteta i raspoloživosti mreže dobili smo od renomirane Ookla kompanije”, kazao je Ruk.

Drugog dana konferencije Pero Vučić, rukovodilac Odjela za marketing poslovnim korisnicima, zajedno s Karlom Guštinom i Slavkom Vidovićem, govorio je o temi Smart technologies for smart cities. Predavanje je održano kao najava proširenja portfelja u segmentu ICT usluga HT Eroneta – sustainability rješenja za gradove i industriju.

“Zelene tehnologije imaju primjenu u mnogim područjima poslovanja, a važno je naglasiti da troše značajno manje energenata nego tradicionalne tehnologije. Vodeći se trendovima, HT Eronet će, u saradnji s partnerom, ponuditi usluge koje će omogućiti gradovima održivost, a industrijama upravljanje proizvodnim sistemima i mjerenje postproizvodnih procesa”, istakao je Vučić.

Kako HT  Eronet, navodi on, razvoj svoje mreže već temelji na rješenjima kompanije Ericsson Nikola Tesla, implementacija e-Okoliš platforme u savremeni DATA CENTAR HT Eroneta samo je logičan nastavak dugogodišnje uspješne saradnje.

“U službi održavanja najviših ekoloških standarda, HT Eronet ponudiće platformu s IT alatima koji će, uz pomoć interneta (data ili IoT), pretvarati robusne podatke u korisne informacije koje omogućavaju prediktivne uvide. Njihovom primjenom osiguraće se niži troškovi, bolja reputacija i veća atraktivnost proizvoda i usluga”, kazao je, između ostaloga, Vučić.

Inače, HT Eronet najsretnijeg je učesnika ove prezentacije nagradio pametnim satom Xiaomi Watch S1 Active.

Objava Budućnost je stigla – HT Eronet predstavio napredna tehnološka rješenja i usluge prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here