Home Ekonomija BH. KOMPANIJA OTVORILA VRATA GOSTIMA, SVE JE U ZNAKU OČUVANJA OKOLIŠA

BH. KOMPANIJA OTVORILA VRATA GOSTIMA, SVE JE U ZNAKU OČUVANJA OKOLIŠA

0
BH. KOMPANIJA OTVORILA VRATA GOSTIMA, SVE JE U ZNAKU OČUVANJA OKOLIŠA

EKOLOŠKI I KREATIVNO

Ove godine posebna pažnja je posvećena ekološkim i kreativnim programima za djecu i mlade.

  • Mnoge mališane je obradovala poučna i zanimljiva kreativna radionica „Uradi sam“ gdje su imali priliku da samostalno prave i boje predmete od cementa. Priredili smo i specijalnu eko radionicu „RecIGliRAnje“ sa željom da kroz spoznaju i istraživanje, igru i zabavu potičemo njihovu ekološku osviještenost. Mogli su saznati koliko je važno očuvanje našeg okoliša te da otpad nije smeće i da se može razdvajati, reciklirati i ponovno pametno iskoristiti“ –  istakao je član Uprave Lukavac Cementa Nihad Begić.

Pored kutka za bebe, animatorskih i karnevalskih igara, maskota, mađioničara, organiziran je i umjetnički kutak rezervisan za balerine, a za ljubitelja plesa mini disko. 

ROŠTILJADA I SPORTSKE AKTIVNOSTI

S ciljem poticanja sportskog duha i zdravih životnih navika, u sklopu „Dana otvorenih vrata 2023“ odvijale su se sportske aktivnosti, turniri fudbala i odbojke.

Uz roštiljadu, voćno osvježenje i prigodne poklone za svu djecu, ovogodišnja manifestacija Lukavac Cementa protekla je u ozračju dobre zabave, druženja i kreativnog učenja.

(E.F. / Lukavac Cement)

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here