Home Ekonomija Appleu prijeti kazna od 1,6 milijardi funti zbog usporavanja iPhonea

Appleu prijeti kazna od 1,6 milijardi funti zbog usporavanja iPhonea

0
Appleu prijeti kazna od 1,6 milijardi funti zbog usporavanja iPhonea

NJUJORK – Kompanija Apple bi se mogla naći u novim problemima zbog usporavanja iPhonea i platiti ogromnu kaznu, koja iznosi 1,6 milijardi funti.

Riječ je o tužbi Justina Gutmanna u ime korisnika iz Velike Britanije na koje je utjecala afera Batterygate, a koja se odnosi na namjerno usporavanje Appleovih modela iPhone 6 i iPhone 6s.

Gutmannovi advokati tvrde da je Apple sakrivao probleme s baterijama starijih iPhonea tako što je ograničavao performanse.

S druge strane, Apple pokušava blokirati tvrdnju žaleći se sudu u Londonu. Advokati iz Cupertina tvrde da je tužba “neosnovana” te da su baterije tek malog broja starih iPhonea neispravne, kao i da je Apple zbog toga ponudio besplatnu zamjenu.

Međutim, Gutmannovi advokati ističu da je Appleova nagodba iz 2020. godine u tužbi u SAD-u dokaz da je kompanija kriva za usporavanje iPhonea.

Apple ukazuje na javno izvinjenje iz 2017. godine i jeftiniju zamjenu baterije koja je ponuđena kao rezultat toga. Klix.ba

Objava Appleu prijeti kazna od 1,6 milijardi funti zbog usporavanja iPhonea prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here