Home Ekonomija Ako tražite najbolji jeftini Samsung telefon… Samsung Galaxy A24 Recenzija (VIDEO)

Ako tražite najbolji jeftini Samsung telefon… Samsung Galaxy A24 Recenzija (VIDEO)

0
Ako tražite najbolji jeftini Samsung telefon… Samsung Galaxy A24 Recenzija (VIDEO)

Nakon nedavnog razočaranja s Galaxy A14 4G odlučio sam okušati sreću s nešto skupljim (ali i dalje povoljnim) modelom pa sam na test uzeo Samsung Galaxy A24. Cijena ovog telefona vrti se oko 220 EURA što je za nekih 30-50 EURA više od A14 – ovisno u kojoj trgovini gledate. No nemojte da vas tako mala razlika zavara. Ovo je drastično bolji telefon i zapravo smatram da je ovo minimum ako u 2023. godini tražite što jeftiniji Samsung telefon, a da je dobar.

Već sam pogled na specifikacije govori o kolikoj razlici se radi. Galaxy A24 ima 6.5” Super AMOLED ekran sa stopom osvježavanja od 90 Hz, Mediatek Helio G99 procesor, 4-8 GB RAM-a (ovaj na testu ima 4 GB), minimalno 128 GB interne memorije (+microSD slot) i bateriju kapaciteta 5000 mAh s podrškom za 25W brzo punjenje. Ima i neke stvari koje su neočekivano (i ugodno) iznenađenje kao što je podrška za punokrvni Always ON prikaz.

Pored toga ovo je i službeno najpovoljniji telefon s najdužom softverskom podrškom ikada (Samsung je obećao 5 godina), kao i jedan od vrlo rijetkih povoljnih telefona koji ima OIS (optičku stabilizaciju) na 50 MP glavnoj kameri. Ostale kamere su 5 MP ultrawide, 2 MP Makro i 13 MP prednja kamera ali one naravno nemaju optičku stabilizaciju.

Gledajući tako djeluje praktički kao savršen telefon za 220 EURA. I za mnoge će doista biti! No kroz nekih 7-8 dana, koliko sam ga koristio kao svoj primarni telefon, pokazali su se i neki neugodni nedostaci. To neće svima biti jednako bitno, a u videu pogledajte o čemu se radi i kakvi su moji konačni utisci nakon što sam završio s testom.

Objava Ako tražite najbolji jeftini Samsung telefon… Samsung Galaxy A24 Recenzija (VIDEO) prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here