Home BiH Zbog ubistva Azre Spahić sutra na mjestu nesreće okupljanje građana

Zbog ubistva Azre Spahić sutra na mjestu nesreće okupljanje građana

0
Zbog ubistva Azre Spahić sutra na mjestu nesreće okupljanje građana

Na društvenim mrežama građani su počeli dijeliti poziv na skup koji bi trebao biti održan sutra na mjestu stradanja Azre Spahić na Marijin Dvoru u 18 sati.

Podsjetimo, vozač Mercedesa Armin Berberović sinoć je, vozeći bez vozačke dozvole, usmrtio mladu doktoricu Azru i povrijedio dvije njene prijateljice.

Kako navode građani koji pozivaju na mirni skup, na ovaj način žele poslati poruku porodici Azre Spahić “da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada.”

“Položite cvijet i u mislima budite uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih pješakinja”, poručili su.

Neformalna grupa studenata je slične skupove organizovala prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći, ubijene Selma Agić i Edita Malkoč.

“I danas ponavljamo isto što smo tada poručivale – ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života – za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju”, poručuju organizatori.

Poziv je upućen preko Facebook grupe “Vi ovo dozvoljavate – Za Editu i Selmu”.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here