Home BiH Završen protest u Beogradu: Ponovljeni zahtjevi i zatražena ostavka Vučića

Završen protest u Beogradu: Ponovljeni zahtjevi i zatražena ostavka Vučića

0
Završen protest u Beogradu: Ponovljeni zahtjevi i zatražena ostavka Vučića

Beogradski most Gazela i međunarodni Koridor 10 bili su danas u potpunosti blokirani za saobraćaj više od tri sata zbog protesta nekoliko desetina hiljada građana koji su formirali kolonu dugu kilometar i po, i koji su tražili ostavke onih za koje smatraju da su odgovorni za situaciju u srbijanskom društvu koja je dovela do dva masovna ubistva u kojima je 3. i 4. maja stradalo 17 ljudi.

Građani okupljeni pod geslom “Srbija protiv nasilja” ponovili su da žele ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, oduzimanje nacionalnih frekvencija privatnim televizijama koje emituju rijaliti programe kroz koje promovišu nasilje.

Osim toga, iako to nije zvanični zahtjev, građani su u više navrata uzvikivali parole protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i tražili njegovu ostavku.

Foto: Anadolija

Na skupu na kojem je učestvovalo znatno više ljudi nego na prethodnom, za koji je procijenjeno da je imao nešto više od 50.000 učesnika, vlastima je poručeno da se briga prema djeci ne iskazuje parolama već djelima, uz ocjenu da su tragedije koje su zadesile Srbiju mogle biti spriječene i da je važno preduzeti sve potrebne korake da bi se u budućnosti izbjegle.

Naglašeno je da “oni koji u Srbiji imaju apsolutnu vlast i apsolutnu odgovornost ne misle tako” i da je zbog toga danas bio blokiran Beograd.

Organizatori su saopštili da protesti daju rezultate jer je vlast pristala da iduće nedjelje sazove sjednicu Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o ostavkama ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, i smjeni članova Regulatornog tijela za elektronske medije koje odlučuje o dodjeli nacionalnih televizijskih frekvencija.

Opozicioni lideri pozvali su građane da “prisustvuju toj sjednici” tako što će se okupiti ispred Skupštine Srbije dok sjednica bude u toku.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here