Home BiH Voz na relaciji Sarajevo-Ploče-Sarajevo od danas ponovo u funkciji

Voz na relaciji Sarajevo-Ploče-Sarajevo od danas ponovo u funkciji

0
Voz na relaciji Sarajevo-Ploče-Sarajevo od danas ponovo u funkciji

Sezonski putnički voz na relaciji Sarajevo-Ploče-Sarajevo od jutros je ponovo počeo saobraćati. U funkciji će biti do 27. augusta ove godine petkom, subotom i nedjeljom.

Voz iz Sarajeva polazi u 7.15 sati, a u Ploče dolazi u 10.36. Povratak iz Ploča je u 18.26. Dolazak u Sarajevo je u 21.51 sati.

Cijena karte u jednom smjeru je 25 KM. Povratna košta 41,40 KM i važi mjesec.

Putnici koji imaju pravo na povlasticu od 30 posto – studenti, novinari, penzioneri i grupe s više od šest odraslih putnika će kartu u jednom pravcu plaćati 18,60 KM, povratnu 37,20 KM.

Putnici s povlasticama od 50 posto – djeca od 4 do 12 godina, slijepe osobe i njihova pratnja, grupe s više od 30 odraslih, kartu će u jednom pravcu plaćati 14,30 KM, a povratnu 28,60 KM.

Karte treba kupovati najkasnije dan prije planiranog putovanja do 12 sati i na blagajni ostaviti podatke o imenu i prezimenu, godini rođenja i broju pasoša.

Ova procedura je obavezna u cilju efikasnije carinske kontrole i kraćeg zadržavanja pri prelasku državne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u Čapljini.

Karte je moguće kupiti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini. Ako putnik započinje putovanje u Pločama, kupit će je na dan putovanja kod konduktera u vozu.

Putnici kartu plaćaju u konvertibilnim markama ili u eurima. Ne mogu je nabaviti online.

Zbog uvođenja ovog sezonskog putničkog voza, od 2. juna do 27. augusta petkom, subotom i nedjeljom će biti pomjeren termin polaska poslijepodnevnog voza iz Čapljine za Sarajevo u 19.29 sati, iz Mostara u 19.56, iz Konjica u 20.45 te iz Hadžića u 21.34 sati.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here