Home BiH Vijeće ministara BiH sastaje se danas. Šta će odlučiti o izgradnji plinovoda?

Vijeće ministara BiH sastaje se danas. Šta će odlučiti o izgradnji plinovoda?

0
Vijeće ministara BiH sastaje se danas. Šta će odlučiti o izgradnji plinovoda?

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas (12 sati) trebalo da razmatra Nacrt zakona o vanjskim poslovima BiH.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH te Nacrta zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora.

Pred ministrima bi se trebali naći i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Hrvatske o izgradnji plinovoda “Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske” na pravcu Zagvozd (HR) – Posušje (BiH) – Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar.

Tu je i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Srbije o izgradnji plinovoda “Nova istočna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije” na pravcu granica Republika Srbija – Bosna i Hercegovina – Bijeljina – Banja Luka – Prijedor – Novi Grad.

Trebao bi na sjednici Vijeća ministara biti razmatran i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o višegodišnjem projektu nabavke helikoptera za Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH,.

Na stolu će se naći i Prijedlog odluke o finansiranju višegodišnjeg projekta školovanja oficira vojno-evidencijske specijalnosti avijacija.

Na predloženom dnevnom redu je, između ostalog, i Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva, prenosi FENA.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here