Home BiH Sutra 12. sjednica Vijeća ministara BiH. Evo koje će se tačke naći na dnevnom redu

Sutra 12. sjednica Vijeća ministara BiH. Evo koje će se tačke naći na dnevnom redu

0
Sutra 12. sjednica Vijeća ministara BiH. Evo koje će se tačke naći na dnevnom redu

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, 12. po redu, bit će održana u četvrtak, 18. maja u 11.00 sati u zgradi institucija Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu, između ostalog, naći će se Nacrt sporazuma o zajmu (programski zajam za razvojnu politiku zdravstvenih sektora u Bosni i Hercegovini) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Na predloženom dnevnom redu je Nacrt odluke o ratifikaciji Dodatka sporazumu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici, te Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju godišnjeg akcionog plana u prilog paketu za energetsku podršku za Zapadni Balkan u korist Bosne i Hercegovine za 2023. godinu između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a koje je predložilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Ministarstvo finansija i trezora BiH također je u proceduru uputilo Prijedlog odluke o isplati neraspoređenih grant sredstava po Sporazumu o investicijskom grantu zaključenom između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke 27. april 2017. godine za projekt Koridor Vc “Izgradnja dionice autoputa Svilaj – Odžak” (WBIF CF 1006 BIH TRA), najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here