Home BiH SDA-ovac iz afere ‘Asim’: Za mene danas nije dan žalosti

SDA-ovac iz afere ‘Asim’: Za mene danas nije dan žalosti

0
SDA-ovac iz afere ‘Asim’: Za mene danas nije dan žalosti

Muhamed Šehović (SDA), jedan od optuženih u predmetu “Asim Sarajlić i dr.” kaže da ne priznaje Dan žalosti kojeg je donijelo Vijeće ministara BiH zbog toga što su u srijedu ujutru tragično stradala djeca u beogradskoj školi i čuvar.

Šehović je na Facebook profilu napisao:

“Dan žalosti, NE u moje ime!

Dok se na dan genocida u Srebrenici održavaju koncerti po Srbiji i entitetu RS, za mene nema Dana žalosti. Dok se u jednom dijelu BiH 11. juli proglašava danom žalosti, a ne na teritoriji cijele BiH, za mene nema Dana žalosti.

(Roditeljima ubijene djece u Srbiji iskreno saučešće, a nevinoj djeci neka se dragi Bog smiluje)”, napisao je Šehović i izvazvao dosta reakcija.

Između ostalog, jedan od prijatelja mu je napisao da ne bi trebao biti proglašen jedan, već više dana žalosti, na šta mu je Šehović odgovorio:

“Kada kažete da Vijeće ministara i Vlada Kantona Sarajevo nisu proglasili dan žalosti u BiH ili Kantonu Sarajevo zbog Dana sjećanja na 1601 ubijeno dijete, vi ne minimizirate beogradsku djecu. Vi samo ističete da su vlasti Bosne i Hercegovine minimizirale svoju djecu.Zbog zločina na Vračaru i onog u Mladenovcu Srbija se mora suočiti sama sa sobom. Sa svojim muralima, sa rijalitijima, šešeljima, cecama i ostalim zvijezdama podzemlja”.

Podsjetimo, Šehović je jedan od aktera snimka iz “afere Asim” u kojoj su Asim Sarajlić i Sabahudin Delalić obećali Velidu Tvrtkoviću da će, koristeći stranački uticaj, zaposliti njegovu suprugu ako bude glasao za Fikreta Prevljaka da bude predsjednik sarajevske SDA, a ne načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here