Home BiH SDA-ov Zukić divlja jer je Nikšić zakazao sastanak za vrijeme džume. Tvrdi da je to skandal

SDA-ov Zukić divlja jer je Nikšić zakazao sastanak za vrijeme džume. Tvrdi da je to skandal

0
SDA-ov Zukić divlja jer je Nikšić zakazao sastanak za vrijeme džume. Tvrdi da je to skandal

SDA-ov delegat u Domu naroda FBiH Muamer Zukić obrušio se na premijera FBiH Nermina Nikšića jer je zakazao sastanak za vrijeme džume.

Ovaj SDA-ovac, koji očito još nije shvatio da živi u sekularnoj državi, a ne u zautacnoj teokraciji, problematizirao je upravo to – da Nikšić nije na džumu.

Naime, Nikšić je u u petak održao sastanak sa rukovodstvo Doma naroda FBiH u 13 sati. Zukiću je to problem.

“Danas je (u petak) premijer Nikšić zakazao i održao sastanak s rukovodstvom Doma naroda Parlamenta FBiH i to u 13,00 sati.

Napominjem da rukovodstvo Doma nema nikakve posebne nadležnosti, osim onih proceduralne naravi, odnosno onih koji se odnose na zakazivanje i vođenje sjednice. Rukovodstvo Doma naroda nema nikakav drugi legitimitet niti nadležnost. S druge strane, ovaj Dom je organiziran kao ‘Dom NARODA’, zato se tako i zove. I ključnu ulogu u onim pitanjima koja su suštinske, a ne proceduralne naravi, imaju klubovi naroda”, naveo je Zukić.

I to su, valjda, razlozi zbog kojih bi sastanak trebao biti zakazan s predsjednicima klubova naroda. Zukić se onda zbog džume obrušava na Nikšića.

“S obzirom da rukovodstvo Doma čine predstavnici Trojke i HDZ-a, jasno je da su svjesno izostavljeni predsjednici klubova, kako se ne bi čuo glas ‘druge strane’. Ipak, skandalozno je da premijer Nikšić, inače Bošnjak, zakaže i održi sastanak u petak u 13 sati, u vrijeme džuma-namaza. Možda premijer nije upoznat da je džuma svaki petak”, naveo je Zukić.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here