Home BiH Reis Kavazović: Ovo je vrijeme novih važnih odluka, morat ćemo dati odgovore na izazove pred nama

Reis Kavazović: Ovo je vrijeme novih važnih odluka, morat ćemo dati odgovore na izazove pred nama

0
Reis Kavazović: Ovo je vrijeme novih važnih odluka, morat ćemo dati odgovore na izazove pred nama

Živimo vrijeme puno izazova i oni koji donose odluke moraju voditi računa o posljedicama koje će nastupiti”, poručio je danas u Tešnju reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

“Puno je izazova ispred našeg naroda i naše zajednice i ovo je vrijeme vjerovatno novih važnih odluka za naš narod. Ispred nas je postavljeno šahovsko polje, morat ćemo dati odgovore na izazove koji su ispred nas”, kazao je reisu-l-ulema na mevludu upriličenom povodom obilježavanja 12. godišnjice otvaranja džamije u tešanjskom džematu Vukovo.

Ocijenio je kako su danas Bošnjaci puno snažniji u materijalnom smislu nego što su to ranije bili, ali da njihova razjedinjenost utiče i na njihovu duhovnu snagu.

“Molim dragog Boga da ojača naš duh. Kad smo duhom bili snažni, mogli smo izdržati i najgori pritisak koji je išao prema narodu, zločine koje su činili prema nama, u teškim prilikama smo se oduprli i spasili zemlju. Moramo okrenuti lica jedni prema drugima, nemojte da okrećemo leđa jedni prema drugima.

Možemo imati različita mišljenja oko stvari, ali ne i oko ciljeva. Ciljevi nam moraju biti zajednički, moramo kao narod dati odgovore na izazove koji su ispred nas i zajednički se boriti”, poručio je reisu-l-ulema Kavazović, javlja Mina.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here