Home BiH Ramo Isak: Poseban fokus staviti na borbu protiv cyber kriminala

Ramo Isak: Poseban fokus staviti na borbu protiv cyber kriminala

0
Ramo Isak: Poseban fokus staviti na borbu protiv cyber kriminala

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio je danas Policijsku akademiju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova gdje je najavio povećanje smještajnih kapaciteta za potrebe polaznika osnovne policijske obuke.

Ministar Isak obratio se državnim službenicima i namještenicima Policijske akademije, Inspektorata za nadzor rada agencija i unutrašnjih službi za zaštitu ljudi i imovine i zaštitu od požara, Sektora za opće i zajedničke poslove i Sektora za materijalno-finansijske poslove, a koji službene radnje obavljaju u kompleksu Policijske akademije na Vracama.

“Želim da vam se zahvalim za doprinos školovanju i obuci budućih, ali i postojećih policijskih službenika. Svjestan sam uloge kao i važnosti jačanja Policijske akademije u sigurnosnom sistemu naše zemlje. Policijski službenici moraju biti spremni odgovoriti svim izazovima, a vaša uloga u obukama i usavršavanju policijskih službenika posebno je značajna”, rekao je ministar Isak.

Najavio je kako će Policijska akademija FMUP-a povećati smještajne kapacitete za potrebe polaznika osnovne policijske obuke kao i poboljšati uslove za boravak kadeta.

“Već danas sam, zajedno sa svojim saradnicima, obavio razgovore s međunarodnim partnerima gdje sam ukazao na problem smještajnih kapaciteta u Policijskoj akademiji”, izjavio je ministar Isak.

Uposlenicima Policijske akademije FMUP-a poručio je kako će u narednom periodu posebna fokus morati staviti na borbu protiv cyber kriminala zbog čega će se pristupiti izmjenama nastavnih planova i programa.

“U novom pravilniku o unutrašnjoj organizaciji povećat ćemo broj policijskih službenika koji rade na predmetima borbe protiv cyber kriminala u Federalnoj upravi policije. Vaš zadatak, odnosno zadatak Policijske akademije, bit će da tokom školovanja polaznika poseban fokus stavite upravo na cyber kriminal”, zaključio je ministar Isak, saopćilo je Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here