Home BiH Raguž: HRS neće biti čamac za spašavanje SDA

Raguž: HRS neće biti čamac za spašavanje SDA

0
Raguž: HRS neće biti čamac za spašavanje SDA

Hrvatska republikanska stranka ne ulazi u vlast u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i neće biti čamac za spašavanje SDA, izjavio je predsjednik HRS-a Slaven Raguž za BHRT.

On je kazao kako su predstavnici HRS-a razgovarali s predstavnicima HDZ-a BiH o ulasku u kantonalnu vlast, ali da niti u jednom trenutku niko od pregovarača niti zastupnika HRS-a nije rekao da se u bilo kakvim kombinacijama može a-priori računati na ruke HRS-a, posebno da se s njima može računati u kombinacijama sa SDA-om, kao što se to ovih dana provlačilo u medijima.

”Činjenica da smo, nakon prevara na izborima, nakon manipulacija tokom izbora za delegate u Dom naroda iz HNK, a posebno nakon svega što se događa u Gradskom vijeću Grada Mostara, sjeli razgovarati s HDZ-om BiH govori kako ne bježimo od odgovornosti. Spremni smo razgovarati na temeljima programskih načela. Pripremili smo cijeli set antikorupcijskih mjera, otvaranje Ureda za borbu protiv korupcije i donošenje Zakona o prijavi imovine javnih dužnosnika, po uzoru na druge županije itd.

Razgovori se vode isključivo na temeljima zbrajanja i oduzimanja ruku, ne samo od strane HDZ-a BiH, nego i svih drugih aktera. Bilo kakvo sudjelovanje u tome od strane HRS-a značilo bi gaženje načela na osnovu kojih je HRS nastao. HRS postoji kako bi mijenjao društvo, nama fotelje i pozicije po svaku cijenu, pogotovo u službi drugih stranaka, nisu cilj i nema te ponude koja bi to mogla promijeniti. Nastavit ćemo mijenjati društvo iz oporbe i u HNŽ-u”, poručio je Raguž.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here