Home BiH Porodica premijera Nikšića u žalosti zbog pogibje mlade doktorice. Njegova kćerka objavila potresnu priču

Porodica premijera Nikšića u žalosti zbog pogibje mlade doktorice. Njegova kćerka objavila potresnu priču

0
Porodica premijera Nikšića u žalosti zbog pogibje mlade doktorice. Njegova kćerka objavila potresnu priču

Tragedijom koja se dogodila u petak navečer u sarajevskom naselju Marijin Dvor teško je pogođena i porodica premijera Federacije BiH Nermina Nikšića.

Naime, Nikšićev zet je brat tragično stradale mlade doktorice Azre Spahić.

Tim povodom preko društvenih mreža oglasila se Nejra Spahić, Nikšićeva kćerka.

“Jedan neposlušni čiko je udario tetku s autom, i ona je sada na nebu. “Mama, uzet ću svoj helikopter i spasiti je s neba”.

Tako nekako je izgledalo objašnjavanje mom uskoro četverogodišnjaku zašto tata i mama plaču, zašto ga budimo da idemo u Bihać, zašto tamo tetke više nema.

Naša Azra je bila naš biser, naša najbolja. Plemenita, brižna, požrtvovana. O njenoj skromnosti bi se mogao roman napisati. Bila je ono dijete koje nikada nije nasekiralo svoje roditelje. Njen svaki potez bio je na pravom putu. Bila je hrabra, bila je odana.

Bože, toliko je teško pisati u prošlosti. A onda je sinoć ugašen, jedan osmijeh, snovi, mladost.

Za deset dana je trebala napuniti 25 godina. I ne, nema te kazne, pravde niti pokajanja koje bol jedne majke i jednog oca mogu nadomjestiti, koji njihove svjetove mogu izgraditi.

A ti čovječe, sljedeći put kad odlučiš glumiti mangupa po gradu sjeti se Azre, Selme, Edite i brojnih drugih i ne gasi neodsanjane snove, ne ruši svjetove, ne ubijaj porodice.

Naša Azra će da zauvijek živi sa nama, u našim dovama, mislima i snovima. Inna lillahi we inna ilejhi redži'un”, napisala je Nejra.

Osim što je usmrtio Azru, vozač Armin Berberović je povrijedio i dvije njene prijateljice, od kojih jednu teško. U trenutku nesreće Berberović je bio u alkoholiziranom stanju i vozio je bez vozačke vozvole.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here