Home BiH Pirić razočarana: CIK BiH ne predstavlja državnu instituciju nego pristrasno stranačko tijelo

Pirić razočarana: CIK BiH ne predstavlja državnu instituciju nego pristrasno stranačko tijelo

0
Pirić razočarana: CIK BiH ne predstavlja državnu instituciju nego pristrasno stranačko tijelo

Elzina Pirić oglasila se nakon sjednice Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK) na kojoj se govorilo o govoru mržnje tokom predizborne kampanje.

Na raspravi se našao i govor kandidatkinje SDA za Skupštinu KS na Općim izborima 2022., Sebije Izetbegović sa predizbornog skupa iz hotela Holiday Inn koji je CIK-u dostavila Narod i Pravda.

Međutim, ocijenjeno je da se navedeni govor ne može ocijeniti kao govor mržnje u smislu definicije govora mržnje iz Izbornog zakona BiH.

“Moj politički angažman kao predsjednika političke partije, kao i status izabranog zvaničnika PDA u Parlament FBiH, gdje mi je cilj dati doprinos u stvaranju pravne države, obavezuje me da javno iskažem svoje nezadovoljstvo i razočarenje jučerašnjim odlukama CIK BiH.

Ovakve odluke, koje se donose, čak sedam mjeseci nakon izbornog procesa, još jednom su pokazale da zaslugom većine članova ove institucije, CIK BiH, nažalost, ne predstavlja državnu instituciju nego pristrasno stranačko tijelo koje učvršćuje prepreke stvaranju pravne države”, poručila je Pirić.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here