Home BiH Oružana pljačka u Mostaru, četiri maskirana razbojnika presrela zaštitare

Oružana pljačka u Mostaru, četiri maskirana razbojnika presrela zaštitare

0
Oružana pljačka u Mostaru, četiri maskirana razbojnika presrela zaštitare

Četiri maskirane osobe u četvrtak, 11. maja, izvršile su razbojništvo nad radnicima “Delta security” dok su se kretali na Bišću polju. Tom prilikom otuđili su neutvrđeni iznos novca.

U 10.40 sati Policijska uprava Mostar obaviještena je da je nad radnicima “Delta security” izvršeno razbojništvo dok su se kretali na Bišću polju.

“Djelatnici policije odmah su izašli na lice mjesta i na makadamskom putu između trgovine Lignum i Tržnog centra FIS zatekli zaštitare.

Oni su izjavili da su se kretali makadamskim putem prema navedenoj trgovini. Iz pravca te trgovine prema njima je išlo vozilo Lada Niva koje ih udara u branik”, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Nakon toga iz auta su izašle dvije maskirane osobe naoružane automatskim puškama koji im naređuju da predaju novac.

U tom trenutku prilazi im još jedno vozilo iz kojeg izlaze također dvije maskirane osobe s automatskim puškama koji im uzimaju novac i službene stvari, te se udaljavaju u nepoznatom pravcu.

O svemu su upoznati tužitelj i Odjel krim. policije, te se poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja ovog kaznenog djela”, saopćeno je iz policije, prenosi FENA.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here