Home BiH OHR planira potrošiti skoro 70.000 KM na promociju pitanja državne imovine. Raspisali tender

OHR planira potrošiti skoro 70.000 KM na promociju pitanja državne imovine. Raspisali tender

0
OHR planira potrošiti skoro 70.000 KM na promociju pitanja državne imovine. Raspisali tender

Ured visokog predstavnika u BiH raspisao je tender za medijsko oglašavanje po pitanju državne imovine.

Tender je objavljen danas, a vrijednost je 67.769,50 KM odnosno 34.640 eura.

Kako navode, tender se odnosi na izradu media plana oglašavanja na TV stanicama i društvenim mrežama i provođenje aktivnosti potvrđenih u media planu na području Bosne i Hercegovine u periodu juli-august 2023.

Prema objavljenom tenderu “OHR traži kompaniju/agenciju koja će izraditi i implementirati media plan za kampanju informiranja javnosti na nivou Bosne i Hercegovine o važnosti rješavanja pitanja državne imovine kako bi javnosti bilo jasno zašto treba podržati ove procese i kakva je šteta već pričinjena njihovim neprovođenjem”.

Inače, OHR je već pokrenuo određene aktivnosti za rješavanje pitanja državne imovine. Formirana je određena ekspertska grupa koja radi na prijedlogu. No, nije poznato ko su eksperti i na kakvim prijedlozima radi.

Od agencija koje se prijave na konkurs očekuje se da plasiraju tri TV animacije, svaka u trajanju od 30 sekundi, i pet (5) infografika. Animacije i infografike su već kreirane.

Emitovanje tri TV animacije trebale bi se plasirati na javne servise (BHT1, FTV, RTRS) te TV BN i TV Nova BiH.

“OHR svoje poruke već plasira na nekim od ovih programa, ali je otvoren za promjenu izbora medija, ukoliko mu agencija ponudi argumentirane prijedloge”, navodi se.

Što se tiče društvenih mreža i portala navodi se sljedeće:

“Preferirani kanali: direktni zakup na web portalima na osnovu analize posjećenosti te demografske i teritorijalne pokrivenosti ciljane publike, zakup oglasa kroz Google Ads, Facebook i Instagram oglasi (namjenski profili na ove dvije društvene mreže već postoje), te YouTube oglasi”, piše u tenderu.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here