Home BiH Oglasile se vladajuće stranke: Dokazat ćemo da imamo većinu, CIK neka završi svoj posao

Oglasile se vladajuće stranke: Dokazat ćemo da imamo većinu, CIK neka završi svoj posao

0
Oglasile se vladajuće stranke: Dokazat ćemo da imamo većinu, CIK neka završi svoj posao

Stranke parlamentarne većine u FBiH oglasile su se saopćenjem povodom otkazivanja sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

U medijima se uveliko špekulira da većina ustvari ne postoji zbog unutarnjih prepucavanja i ucjena, dok iz većine tvrde da čekaju CIK za dodjelu mandata.

Evo njihovog saopćenja:

“Zbog špekulacija o razlozima odgađanja sjednice Predstavničkog doma Federacije BiH, želimo još jednom ponoviti da je jedini razlog to što Centralna izborna komisija nije dodijelila zamjenske mandate kandidatima koji trebaju postati zastupnici nakon što su njihove kolege imenovane na pozicije izvršne vlasti ili na diplomatske funkcije.

Zakazivanje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koji ne bi bio u punom kapacitetu dovelo bi u rizik usvajanje reformskih energetskih zakona koji su na dnevnom redu, a koji su jedan od uslova na evropskom putu BiH ka Evropskoj uniji.

Ni po koju cijenu nećemo dovoditi u pitanje energetsku nezavisnost BiH kao ni naš evropski put. Rješenje je u što skorijoj dodjeli zamjenskih mandata, te pozivamo CIK da završi svoj dio posla.

Sjednica će tad biti održana a parlamentarna većina još jednom dokazana“, naveli su u saopćenju.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here