Home BiH Novi detalji akcije Start: Pretresi na više od 20 lokacija. Više od 10 osumnjičenih, u pitanju višemilionski iznosi

Novi detalji akcije Start: Pretresi na više od 20 lokacija. Više od 10 osumnjičenih, u pitanju višemilionski iznosi

0
Novi detalji akcije Start: Pretresi na više od 20 lokacija. Više od 10 osumnjičenih, u pitanju višemilionski iznosi

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo saopćili su nove detalje akcije ‘Start’.

Ova akciju od jutros provode pripadnici MUP-a KS, pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om. Odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

Kako su naveli, operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima. Pretresi se vrše na više od 20 lokacija.

Nakon okončanja aktivnosti, postupajući tužioci će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima prema svim osumnjičenima u predmetu, kao i koordiniranju daljnjih aktivnosti, zajednički su saopćili Tužilaštvo BiH, Tužilaštvo KS i Upravu policije MUP-a KS.

Kako smo ranije objavili, u sklopu akcije istražitelji pretresaju i stanove i kuće koje koristi načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, kao i njegov kabinet u Općini.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here