Home BiH Naša stranka: Odluke NSRS su udar na BiH. Sa osuda moramo preći na strategiju i sankcije

Naša stranka: Odluke NSRS su udar na BiH. Sa osuda moramo preći na strategiju i sankcije

0
Naša stranka: Odluke NSRS su udar na BiH. Sa osuda moramo preći na strategiju i sankcije

Narodna skupština Republike Srpske danas je usvojila Prijedlog Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH. Tim povodom reagovala je Naša stranka.

„Prijedlog zakona koji je danas usvojila Narodna skupština RS je pokušaj suspenzije Ustava BiH na jednom dijelu njenog teritorija. Samim tim to je udar na ustavnopravni poredak naše zemlje i kao takav zaslužuje ne samo osude, već i sankcije.

Očekujemo od Tužilaštva i visokog predstavnika da što hitnije vrate osjećaj sigurnosti građankama i građanima u RS-u, ali i u cijeloj BiH, a to će učiniti samo tako što će RS vratiti u ustavnopravne okvire Bosne i Hercegovine bez mogućnosti propitivanja pozicije tog entiteta van tih okvira.

Koliko god Dodik pokušavao javnosti u RS svoj avanturizam predstaviti kao racionalno političko razmišljanje, građanke i građani u RS su taoci njegovih pokušaja da u RS uspostavi svoju strahovladu i jednoumlje po uzoru na neke bivše sovjetske republike i pokrajine. Odakle mu, uostalom, i potiču politički uzori. RS, naravno, neće biti nikakva Transnistrija, ali Dodikovi pokušaji da ona to postane imaju svoju cijenu koju će, nažalost, morati plaćati i građani RS-a ako mu ne uskrate podršku“, navode iz Naše stranke.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here