Home BiH Naša stranka ne podržava zabranu bicikala, romobila i motocikala u centru Sarajeva: Želimo ići u suprotnom pravcu

Naša stranka ne podržava zabranu bicikala, romobila i motocikala u centru Sarajeva: Želimo ići u suprotnom pravcu

0
Naša stranka ne podržava zabranu bicikala, romobila i motocikala u centru Sarajeva: Želimo ići u suprotnom pravcu

Nakon što je nezavisni gradski vijećnik Jasmin Skorupan predložio da se razmotri zabrana saobraćanja bicikala, romobila i motocikala u centralnim dijelovima Sarajeva, iz Naše stranke su mu poručili da je potrebno ići u suprotnom pravcu.

U Našoj stranci smatraju da treba ići ka zabrani motornih vozila u užem centralnom jezgru, u korist pojačane upotrebe bicikala.

“Prijedlog vijećnika Skorupana nećemo podržati. Naš apsolutni prioritet, kad je u pitanju centar grada, ostaju pješaci, potom vozila koja zahtijevaju fizičku aktivnost, zatim javni prevoz koji ćemo još poboljšati, a tek onda privatna motorna vozila”, kazali su iz Naše stranke.

Podsjetili su da je njihova politika da motivišu što veći broj ljudi da automobile mijenjaju biciklima u cilju poboljšanja njihovog fizičkog zdravlja, kondicije, ali i zdravlja svih građana kroz smanjenje zagađenja okoliša.

“Podržavamo ono što je uostalom predviđeno planom održive urbane mobilnosti za KS, za koji Skorupan očigledno ne zna.

Bespredmetno je u saobraćajnoj prenapučenosti i kad govorimo o enormnim zagađenjima ići u suprotnom pravcu, zabranjivati bicikle, a afirmisati upotrebu motornih vozila u najužoj jezgri centra grada”, zaključili su iz Naše stranke.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here