Home BiH Naša stranka demantira Jasmina Ademovića: Dezavuisanje javnosti povlači odgovornost

Naša stranka demantira Jasmina Ademovića: Dezavuisanje javnosti povlači odgovornost

0
Naša stranka demantira Jasmina Ademovića: Dezavuisanje javnosti povlači odgovornost

Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva, optužio je Srđana Mandića, načelnika Općine Centar, da nije planirao potpuno asfaltiranje ulica Hadži-Sulejmanove i Sarač-Ismailove koje je potrebno nakon rekonstrukcije vodovodne mreže koja je izvršena u tim ulicama, navode iz Naše stranke.

Tim povodom, reagovali su iz Naše stranke Centar.

„Uslijed dezinformacije koja je plasirana u javnost i koja ima za cilj uznemiravanje građana a tiče se sanacije ulica Hadži-Sulejmanove i Sarač-Ismailove informišemo javnost da se neće vršiti parcijalno asfaltiranje iskopanih i oštećenih dijelova već cjelokupno asfaltiranje obje ulice.

Naime, sredstva u ovu svrhu su obezbijeđena u budžetu i načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić je o tome informisao sve vijećnice i vijećnike na Petoj tematskoj sjednici Općinskog vijeća Centar održanoj 17. 7. 2023. godine. Visina investicije je 5️80.000 KM.

Žao nam je da oni koji su i plasirali dezinformaciju o parcijalnom asfaltiranju nisu bili u prilici pažljivo slušati ili pročitati načelnikov izvještaj, jer su bili okupirani skupljanjem ruku za njegov opoziv.

Da su slušali, još prije petnaest dana bi znali da je obezbijeđen novac za sanaciju ove dvije ulice. Ali kako se kaže: Brzina je šejtanski posao, a dezavuisanje javnosti za sobom povlači pravnu odgovornost”, objavila je Naša stranka.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here