Home BiH Na humanitarnom bazaru Pomozi.ba simbolične cijene i pregršt zanimljivih stvari

Na humanitarnom bazaru Pomozi.ba simbolične cijene i pregršt zanimljivih stvari

0
Na humanitarnom bazaru Pomozi.ba simbolične cijene i pregršt zanimljivih stvari

U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu jutros je otvoren Humanitarni bazar kojeg su i ovaj put podržali brojni građani.

Tradicionalni Humanitarni bazar poznat je po simboličnim cijenama, a što je najbitnije sav prihod od bazara namijenjen je za humanitarne aktivnosti koje Pomozi.ba sprovodi 365 dana u godini.

Na bazaru se mogu kupiti, ali i donirati dobro očuvane stvari, kao što su kućne potrepštine, knjige, odjeća, obuća… Donirane stvari će biti iskorištene za prodaju na narednim bazarima ili uručene ljudima u potrebi.

Saliha Rokša iz Pomozi.ba podsjetila je da udruženje jednom mjesečno organizuje humanitarni bazar.

“Posjetitelji uveliko pristižu. Sigurni smo da ćemo i ovaj put imati izuzetno dobru posjećenost. Na bazaru se mogu kupiti nove i polovne stvari, po izuzetno povoljnim cijenama. Također, možete i donirati neke stvari koje vam stoje u ormarima, a sigurno će dobro doći ljudima u potrebi. Sredstva od našeg bazara idu za socijalno ugrožene i oboljele građane kojima pomažemo 365 dana u godini”, kazala je Rokša.

Istakla je da posjetioci mogu kupiti i knjigu “Dječak imena Meho-Beton”, autorice Jasmine Šabić, njegove sestre, u kojoj je opisala sve ono kroz šta je prolazila njena porodica u vrijeme kada su bratu Mehi ljekari davali jedan posto šanse da preživi opekotine koje je zadobio nesretnim slučajem.

Za donacije će biti posebna Pomozi.ba kutijica u koju će posjetioci ubacivati onoliko koliko žele za knjigu.

Iz njihovog Fonda “Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo” uplatili su 1.650 konvertibilnih maraka (KM) za štampanje spomenute knjige, a dječaku Mehi, sada već mladiću, pomagala je Pomozi.ba organizacija više puta za vrijeme njegovog liječenja.

Fond možete podržati pozivom na broj 17013 kojim donirate dvije konvertibilne marke, kao i uplatama putem web stranice www.pomoziba.org ili njihovih žiro računa.

Udruženje Pomozi.ba bazar organizuje jednom mjesečno, a sva sredstva prikupljena na ovaj način usmjeravaju se ka socijalno ugroženim i oboljelim ljudima u Bosni i Hercegovini.

Humanitarni bazar traje do 17 sati.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here