Home BiH Muriz Memić: Alisa, obuci tene!

Muriz Memić: Alisa, obuci tene!

0
Muriz Memić: Alisa, obuci tene!

Alisa, obuci tene. Ide novi postupak nakon što se 7. juna dokaže da nikada nisi imala amneziju. Poruka je Muriza Memića, oca stradalog Dženana Memića, nakon što je Apelaciono vijeće Suda BiH danas odobrilo svjedočenje doktora Kemala Dizdarevića u vezi sa navodnom amnezijom Alise Mutap iz noći stradanja Dženana Memića.

“Prvo moram reći da se osjećam dobro, pa kako god neko to shvatio. Imam puno povjerenje u Tužilaštvo i Sud BiH. Što se tiče brisanja snimaka, davno smo znali, još 2016. godine da je snimak namjerno obrisan i da neko mora odgovarati. Ovaj momak što će odgovarati za druge, to je njegov problem. Bio je spreman to uraditi, sada neka odgovara. Donijeli su snimak iz 2013. godine da Sud uvjere kakva je rezolucija. To nema veze sa 2016. godinom.

Ja mislim da 7. juna prestaje amnezija i laži Alise Mutap. Da prestaje kriminal Sabine Sarajlije i Dalide Burzić jer su bile sve spremne uraditi zbog laži Alise Mutap.

Znate da Branko Perić nije dozvolio da se sasluša Kemal Dizdarević, evo Apelaciono vijeće je imalo sluha i dozvolit će. Znamo njegov nalaz iz 2016. godine, znamo da je ta amnezija bila potreba Dalide Burzić. Ali, evo saznat ćemo da Alisa nikad nije imala amneziju. Ona je rame uz rame bila sa Dženanom i to joj neće proći. Imam još snage. Mogu joj reći da opet obuče tene jer sa prestankom amnezije ide drugi postupak protiv nje. To joj obećavam”, rekao je Memić.

Novinarima se obratio i advokat porodice Memić, Ifet Feraget.

“Svi oni koji su odgovorni što već osmu godinu pokušavamo utvrditi istinu su ‘Brankovi (Branko Perić, predsjedavajući Vijeća iz prvostepene presude op. a.) sporedni krivci’. Brankovi sporedni krivci su policajci i tužioci koji su uništavali dokazi zbog kojih naša borba traje osam godina. Ti sporedni krivci su glavni krivci što ne znamo kakav je sadržaj uništenih video nadzora. Tražiti dokaze o tome šta se nalazi na video snimcima koji su uništeni bi bilo isto kao kad bi ste vještačili oružje koje je neko bacio ili sakrio. Možete pretpostaviti šta se nalazi na snimcima, ali je dokazano da su oni uništeni zbog ljudskog faktora”, rekao je Feraget.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here