Home BiH Morbidna izjava Viškovića: Isti oni koji su pobili 12 beba u Banjoj Luci stopiraju istočnu interkonekciju

Morbidna izjava Viškovića: Isti oni koji su pobili 12 beba u Banjoj Luci stopiraju istočnu interkonekciju

0
Morbidna izjava Viškovića: Isti oni koji su pobili 12 beba u Banjoj Luci stopiraju istočnu interkonekciju

Premijer RS Radovan Višković dao je danas morbidnu izjavu u kojoj je one koji blokiraju gradnju Istočne interkonencije uporedio s onima koji su ubili 12 banjalučkih beba.

On je rekao da je RS izgubila stotine miliona zbog negradnje ovog projekta koji je osporavan iz FBiH.

“Kome je to interes? Јa znam kome – istim onima koji su pobili ovu djecu. Isti su nalogodavci, nije se ništa promijenilo. I zato sam rekao – uništavaju nas 30 i više godina. Ovu djecu su ubili tada, a sad pokušavaju kroz ekonomsko slabljenje RS da unište nečiju djecu”, rekao je Višković nakon polaganja vijenaca i cvijeća na grobno mjesto 12 banjalučkih beba koje su umrle tokom maja 1992. godine zbog nedostatka kiseonika.

Naveo je da kada se govori o istočnoj plinskoj interkonekciji i svim ekonomskim benefitima koje donosi, javljaju se osporavanja iz federalnog Sarajeva, čak i od dvojice članova Predsjedništva BiH.

“Ne mogu da opravdam poteze iz Sarajeva. Fino im je kad se zimi griju ruskim gasom i kada imaju cijenu koja je bila najjeftinija na svijetu, zahvaljujući Republici Srpskoj i tada nisu imali primjedbe zbog takozvanog malignog ruskog uticaja”, rekao je Višković.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here