Home BiH Mijatović odgovorio Dodiku: U nama nećete imati partnera za lažna nacionalistička nadvikivanja

Mijatović odgovorio Dodiku: U nama nećete imati partnera za lažna nacionalistička nadvikivanja

0
Mijatović odgovorio Dodiku: U nama nećete imati partnera za lažna nacionalistička nadvikivanja

Vojin Mijatović – ministar razvoja, preduzetništva i obrta i potpredsjednik SDP-a, osvrnuo se na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika koji je komentarisao jučerašnju sjednicu Vijeća ministara BiH i usvojene odluke.

Podsjetimo, Dodik je kazao da mu je žao što jučer nije bio u prilici da komunicira sa članovima Vijeća ministara BiH te da “sigurno ne bi glasali za neke odluke, jer očigledno muslimani pokušavaju da uslovljavanjem dobijaju neke stvari”.

“Pružili smo ruku, nemojte to shvatiti kao slabost”, istakao je Mijatović.

Mijatović je kazao da “naša zemlja zaslužuje priliku za novu atmosferu i razvoj” poručivši da Dodik “nastavlja sa svojom zapaljivom retorikom i na dnevnoj bazi proizvodi konflikte”.

“Pri formiranju Vijeća ministara BiH smo u tom smisli pružili ruku za dogovor i saradnju, ali nikako za ucjene i razgradnju našeg društva. Gospodin Dodik nastavlja sa svojom zapaljivom retorikom i na dnevnoj bazi proizvodi konflikte. Za razliku od onih čiji smo ‘patriotizam’ debelo platili, u nama nećete imati partnera za lažna nacionalistička nadvikivanja”, poručio je Mijatović.

Dodika je pozvao da “se dozove” i počne raditi u interesu cijele BiH.

“Nemojte da vas nose pogrešne politike jer svima je jasno i u Sarajevu i Beogradu i Zagrebu, a sve više i u Banja Luci da idete u pogrešnom smjeru. Nama je kao državi mjesto uz zapadni i moderni svijet, a i vaša je sudbina gospodine Dodik vezana isključivo uz sudbinu Bosne i Hercegovine”, poručio je Mijatović.

Dodao je da “je Bosna i Hercegovina naša zajednička država i rezervne nemamo”.

“Nigdje vas neće uvažavati kao u našoj zemlji i nemojte misliti da ćete pljuvanjem po njoj postati veliki, ako ostanete bez svoje zemlje ostajete bez svega. Vijeće ministara BiH i Parlamentara skupština BiH su danas više nego ikad potrebni Republici Srpskoj kako bi izašla iz velike finansijske krize u kojoj se nalazi kao entitet, ne sijecite granu na kojoj sjedite”, zaključio je Mijatović na Facebooku u svom odgovoru Miloradu Dodiku.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here