Home BiH Mijatović najavio povećanje plaća radnicima: Do kraja godine smanjujemo opterećenje na plaće. To nam je prioritet

Mijatović najavio povećanje plaća radnicima: Do kraja godine smanjujemo opterećenje na plaće. To nam je prioritet

0
Mijatović najavio povećanje plaća radnicima: Do kraja godine smanjujemo opterećenje na plaće. To nam je prioritet

Ministar razvoja i obrta u Vladi FBiH Vojin Mijatović najavio je da će se do kraja godine biti smanjeno opterećenje na plaću čime će se omogućiti značajno povećanje plaća radnicima.

Mijatović je to saopćio tokom sjednice Vlade FBiH, kazavši da će radna grupa uskoro pripremiti prijedloge, a da se sve radi u dogovoru sa Udruženjem poslodavaca FBiH, a što bi kao rezultat trebalo imati povećanje plaća.

“Nismo još imali na Vladi, radna grupa završava prijedlog i to je jedan od prioriteta – smanjenje opterećenja na plaću u FBiH”, rekao je on.

Kaže da to podrazumijeva zakon o porezu na dohodak i doprinose kao i onaj o minimalnoj plaći.

“To bi trebalo biti zajedno usvojeno i bit će u narednom periodu, u roku od tri mjeseca, u parlamentarnoj proceduri. Radimo sa Udruženjem poslodavaca. Kada smanjimo opterećenje na platu, što će se desiti do kraja ove godine, to će otvoriti put za veću plaću radnicima i to znači i suzbijanje odlaska radne snage iz BiH. To je i molba poslodavaca kako bi se radnicima povećale plaće”, istakao je Mijatović.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here