Home BiH Memić se rasplakao na ročištu: Prođite s mnom Baščaršijom, pozdravit će me 300 ljudi

Memić se rasplakao na ročištu: Prođite s mnom Baščaršijom, pozdravit će me 300 ljudi

0
Memić se rasplakao na ročištu: Prođite s mnom Baščaršijom, pozdravit će me 300 ljudi

Bivši načelnik Općine Ilidža Senaid Memić (SDA) zaplakao je sudnici na ročištu za određivanje pritvora.

Tužilaštvo KS traži jednomjesečni pritvor za trenutnog ambasadora, kojeg sumnjiči da je kao načelnik nelegalno izdavao građevinske i urbanističke dozvole.

“Ja sam imao višak studenata jer mi je dolazilo po 100 studenata na predavanja. Itekako su me voljeli slušati kako predajem. Uvijek sam im pričao neke šale i interesantne priče. Ja nisam siledžija”, govori Memić koji je potom počeo da plače.

“Nikoga nikada nisam takao. Nisam otpustio nikada nikoga. Dug u Općini Ilidža nikad nije zanočio. Većinu ljudi gledam kao na familiju. Volio bih da je odlazak u Općinu rekao nešto više o meni, a ne ovo. Već tri mjeseca sam spreman dati ostavku. Devet godina sam radio program sa 300 miliona dolara za Amerikance. Nikada nisam imao primjedbu. Tri godine nakon operacije srca šef tog projekta je došao kući da me posjeti što znači da sam vrijedio. Govorili su za mene jeste ters, ali je profesionalac i dalje u Opštini Ilidža govore ‘da je barem ovdje, pa neka nas i ruži'”, govorio je emotivno Memić.

“Kunem se da sam idejni tvorac tunela Butmir-Dobrinja. Nikada nisam tražio ni nagradu, ni čin. Samo sam radio svoj posao”, nastavljao je uplakani Memić, a u tim trenucima je počeo da plače i njegov sin koji prisustvuje ročištu.

“Ne osjećam se krivim, ali se osjećam odgovornim”, dodoa je bivši načelnik Ilidže.

“Malo sam oštar kad se radi o novcu. Svake godine sam od 6 do 8 miliona donosio u budžet”, tvrdi Memić.

“Do sada smo mogli imati šest aleja i žičaru na Golom Brdu, samo da su me htjeli slušati”, tvrdi Memić.

“Prođite sa mnom Baščaršijom, vidjet ćete da će me pozdraviti 300 ili 400 ljudi. Dakle, želim reći da sam ugledan. Ali, želim reći i to da su moji sinovi još ugledniji od mene”, priča Memić.

“Spreman sam ispuniti sve mjere koje propišete”, rekao je na kraju Memić čime je i završeno ročište.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here