Home BiH Kompanija dm iz predostrožnosti povlači jedan proizvod. Može sadržavati aflatoksine

Kompanija dm iz predostrožnosti povlači jedan proizvod. Može sadržavati aflatoksine

0
Kompanija dm iz predostrožnosti povlači jedan proizvod. Može sadržavati aflatoksine

S ciljem zaštite potrošača, dm drogerie markt d.o.o. iz predostrožnosti iz prodaje povlači proizvod „dmBio rižni krekeri, malina, 8+ mjeseci, 35 g“. Povlačenje se isključivo odnosi na proizvod s rokom trajanja 04.06.2024. i brojem šarže „NL157“. Rok trajanja i broj šarže istaknuti su na poleđini pakovanja.

Razlog povlačenja je taj da ne može biti isključeno da pojedina pakovanja proizvoda s gore navedenim rokom trajanja mogu sadržavati aflatoksine. Isti mogu utjecati na zdravlje ukoliko ih se konzumira duži vremenski period. Aflatoksini su metabolički proizvodi koje formiraju različite vrste gljiva.

Sve kupce koji su već kupili proizvod s navedenim brojevima šarže i rokovima trajanja dm poziva da isti prestanu koristiti te da, otvoren ili neotvoren, vrate u njima najbližu dm prodavnicu, gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

„Kvalitet proizvoda i sigurnost kupaca za nas je od velike važnosti. Žalimo zbog ovog događaja i našim kupcima se izvinjavamo zbog nastalih neugodnosti ali i zahvaljujemo na razumijevanju“, poručili su iz dm-a te dodaju da se u slučaju pitanja kupci mogu obratiti odjelu Nabave kompanije na kontakt telefon: 033 778 300.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here