Home BiH I Višković kao navijen poslije Stevandića: Sankcije samo potvrđuju da radim dobar posao

I Višković kao navijen poslije Stevandića: Sankcije samo potvrđuju da radim dobar posao

0
I Višković kao navijen poslije Stevandića: Sankcije samo potvrđuju da radim dobar posao

Nije me zatekla vijest da je Kancelarija za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva trezora uvela sankcije meni kao predsjedniku Vlade RS i našim zvaničnicima, niti će uticati na moj dalji rad i angažman da na demokratski način štitim poziciju RS, izjavio je premijer ovog bh. entiteta Radovan Višković.

Višković je poručio da “ove sankcije samo potvrđuju da radi dobar posao za RS i da mu je prioritet poštovanje ustavnih nadležnosti RS, zaštita institucija kao i ravnomjeran ekonomki razvoj od Trebinja do Novog Grada”.

“U svakodnevnom poslu predsjednik RS Milorad Dodik kome su već uvedene sankcije, ja i ostali zvaničnici kojima su ovom odlukom uvedene sankcije vodimo se i donosimo odluke na demokratski način u institucijama RS štiteći ustavnu poziciju. Ukoliko ja i ostali zvaničnici iz RS samo zato što poštujemo Dejtonski sprazum i čuvamo ustavnu poziciju trebamo zato snostiti američke sankcije to samo pokazuje da svoj posao za Republiku Srpsku i srpski narod radimo na najbolji mogući način”, naglasio je Višković.

Višković je istakao da ove sankcije apsolutno neće uticati na njegov dalji rad po pitanju zaštite RS, kao i donošenja svih zakonskih i podzakonskih akata u smisu daljeg ekonomskog razvoja i napretka.

“Ove sankcije ocjenjujem kao licemjerne jer ja i ostali zvaničnici u Republici Srpskoj u svom radu smo opredjeljeni i djelujemo u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom”, rekao je premijer RS, prenosi RTRS.

On je još jednom istakao da sankcije neće uticati na njegov dalji rad već ga, naprotiv, još više obavezuju da još opreznije i predanije u budućnosti štiti ustavom zagarntovana prava RS.

“Na kraju, pročitao sam negdje u obrazloženju kako sam rekao da su nedavne odluke nepovoljne po Republiku Srpsku, pa još jednom ističem i poručujem da sam rekao tada i opet ću reći da su nepovoljne, i podržaću naše istitucije da donose zakone i da na demokratski način štitimo poziciju RS”, naveo je Višković

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here