Home BiH Gužve na izlazu iz BiH

Gužve na izlazu iz BiH

0
Gužve na izlazu iz BiH

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanska Dubica duga su zadržavanja putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

“Vozače savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista”, navode iz BIHAMK-a.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here