Home BiH Gužve na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini

Gužve na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini

0
Gužve na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod i Šepak pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Granični prelaz Krstac (putni pravac Gacko – Nikšić) je otvoren za međunarodni saobraćaj.

Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se saobraća uz slabiju frekvenciju vozila i povoljne vremenske prilike. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica – Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani – Bosanska Krupa, Lašva – Kaonik, Travnik – Vitez, Šićki Brod – Lukavac, Bijeljina – Šepak, Čitluk – Ljubuški, Bihać – Kamenica, Livno – Šuica i Ripač – Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf – Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje – Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here